Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

Op SAMI-expeditie in Onderwijsland

‘Op SAMI-expeditie in Onderwijsland’

Het huidige onderwijs heeft ons veel ‘zoete vruchten’ gebracht. Toch klinkt er een steeds luider wordende maatschappelijke schreeuw om onderwijsvernieuwing. Er lekt immers onbedoeld en onbewust te veel potentieel (zowel individueel als collectief talent) weg. We durven te stellen dat we de ‘volgende generatie’ daar geen plezier mee doen. Onze kinderen leven in een zeer complexe en voortdurend veranderende maatschappij. Er komen grote mondiale vraagstukken op hen af. Om passende antwoorden te kunnen vinden op deze complexe vraagstukken zullen zij al hun talent nodig hebben en geschoold moeten worden in het smeden van hechte verbindingen. Maar hoe maak je dit los en ontwikkel je dat?

Servaas Klute is gepokt en gemazeld in het gymnastiekonderwijs, de topsport en het bedrijfsleven. Als trainer/coach werkt hij dagelijks, samen met zijn team, aan de ontwikkeling van organisaties, teams en individuen.

Zijn liefde voor het onderwijs heeft hij vertaald in een onconventioneel boek dat geïnspireerd is op de huidige vooraanstaande denkers over organisatieontwikkeling en persoonlijk leiderschap (o.a. Covey, Jaworski, Senge, Gunning). Gek genoeg is het boek ook geïnspireerd op de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland, en Sapmi (Lapland).

Het boek neemt je mee op een expeditie in Onderwijsland en daagt de directeur-bestuurder, de manager en de leraar uit minimaal 25-30% meer rendement uit het onderwijs te halen. In de breedste zin van het woord dan wel te verstaan. En de enige manier om dit te bereiken is door zelf op expeditie te gaan.

Het boek beschrijft een universeel en integraal concept voor organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Het is tegelijkertijd een baken en kompas voor elke onderwijsprofessional die ‘het volledige individuele en collectieve potentieel aan de oppervlakte wil brengen’.

Als instrument wordt er gebruik gemaakt van het SAMI®-model. Dit diagnostische-, oplossingsgerichte- en ontwikkelingsgerichte model is de fysieke weergave van de volwassen lerende organisatie. Het maakt inzichtelijk wat er binnen de organisatie op orde dient te zijn om te kunnen excelleren. Het hart van dit model bestaat uit de SAMI-leiderschapstriade. Deze maakt helder waar ieders persoonlijke leiderschap uit voortkomt en hoe dit is opgebouwd. Het biedt organisaties en/of teams een gemeenschappelijk ‘taal, grammatica en interpunctie’ om het gesprek over leiderschap te kunnen voeren. Hierin ligt de sleutel tot onderwijsontwikkeling.

De boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 12 maart bij theeschenkerij ‘De Mossel’ en ligt midden op de Ginkelse heide. Rijd via Veluwe Natuurcentrum, Groot Ginkelseweg 2a,6718 SL Ede. Daar wijst de weg zich vanzelf.

Boek bestellen:
http://www.maakjeeigenonderwijsboek.nl/shop/
‘Op SAMI-expeditie in Onderwijsland’
ISBN: 978-94-6318-582-0
Prijs: € 49,95

http://www.sami-training.com/userfiles/Boek inhoud.pdf

SAMI-boek

Terug naar overzicht
boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op