Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

Teamontwikkeling

Om de zoete vruchten te kunnen plukken van een team in topvorm ontkomen mensen, die een gemeenschappelijke opdracht hebben, er niet aan een intensief proces van afstemming te doorlopen.

Sterke teams hebben geleerd een dynamische balans te creëren tussen de te onderscheiden (dus niet te scheiden) grootheden:
1) inhoud, 2) procedures en 3) samenwerkingsprocessen.

Deze teams beseffen dat de andere twee grootheden verzwakken als er één onvoldoende aandacht krijgt. Met als resultaat dat aanwezig potentieel niet volledig benut wordt waardoor het behalen van de gewenste resultaten belemmerd wordt.

Teamontwikkeling is een contactdiscipline waarin de stroomlijning van menselijk gedrag centraal staat.

In dit proces moet er een balans gevonden worden tussen enerzijds gemeenschappelijk gedrag en anderzijds het feit dat elk teamlid zijn identiteit moet kunnen behouden en ontwikkelen.

In hechte teams durft men naar de spanning die dit oproept te kijken, storingen bespreekbaar te maken en is men bereid met elkaar dit proces te doorlopen.

Het spreekt voor zich dat er een torenhoge opgave besloten ligt in het takenpakket van de leidinggevende die dit proces dient te begeleiden.

Lees meer

Wil je een kostenloze workshop (3 uur) waarin teamontwikkeling centraal staat? Klik hier.

 

boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op

"Diversity adds richness to a team ... "