Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

Sapmi en de Sami

Hoe gek het ook klinkt, Sapmi (Lapland) en haar oorspronkelijke bewoners, de Sami, zijn de leermeesters die ons de inspiratie gegeven hebben dit bijzondere concept te ontwikkelen.

Sapmi

Sapmi wordt wel Europas laatste wildernis genoemd. De natuur is hier adembenemend, oorspronkelijk en indringend aanwezig. Je redt het hier alleen als je meesterschap ontwikkelt in het levensthema leiden<>volgen. Hier ontkom je er niet aan de omgeving en de omstandigheden scherp te lezen en er strategisch op te antwoorden. In jouw antwoord wordt direct en ondubbelzinnig duidelijk of er sprake is van een disbalans. Je ervaart er op een fundamenteel niveau je werkelijke proportie als leidinggevende.

Sapmi bestookt je in duizendvoud met beelden en ervaringen die symbool staan voor groei en ontwikkeling. Deze beelden zijn niet of nauwelijks vervormd door menselijke invloed. Ze zijn oorspronkelijk, zuiver en liegen niet. Je kunt ze gebruiken om een authentiek antwoord te vinden op de vragen die je bezighouden.

Ja, het klinkt zweverig. Maar we garanderen je dat er niets zweverig aan is als je met een zware rugzak dit onherbergzame toendra-achtige terrein intrekt. Je wordt gedwongen stevig met twee voeten op aarde te staan en de opdoemende uitdagingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken (multidimensionaal) om vervolgens strategisch, tactisch en operationeel regie te pakken en op het juiste moment te leiden of te volgen.

 

De Sami

De Sami zelf vormen ook een enorme inspiratiebron. We hebben ons in hen verdiept, met hen intensieve gesprekken gevoerd en, vanuit het perspectief van organisatieontwikkeling en leiderschap, voortdurend fundamentele vragen gesteld. De antwoorden zijn verwerkt in en vertaald naar ons concept. 

Onze wereld staat onder druk. We durven te stellen dat de diepere en andersoortige kennis van de Sami over in balans leven en werken met de omgeving, in ons denken opgenomen zou moeten worden. We hebben stellig de indruk dat er antwoorden te vinden zijn voor de lastige vragen die zich vanuit de naderende toekomst opdoemen.

Overigens hebben we niet de pretentie dat we specialisten zijn met betrekking tot de Sami of hun cultuur. 

boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op

"Look deep into nature. Then youll understand everything ..."