Volg ons

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

Organisatieontwikkeling

Het is onze stellige overtuiging dat organisaties die hun volledige potentieel tot ontwikkeling willen brengen eerst hun interne afstemming op orde moeten krijgen. Hierdoor brengen zij zichzelf in staat de externe afstemming met de opdrachtgever, de markt te optimaliseren.  

Daarom verbindt SAMI-training de harde en zachte kant van organisatieontwikkeling. Ogenschijnlijke tegenstellingen, maar ze vormen de linker- en rechterhersenhelft van elke organisatie.

Om deze twee grootheden, op het niveau van een zichzelf versterkende mindset, attitude, handelingsbekwaamheid én inrichting van de organisatie te verbinden, is de kwaliteit van de interactie- en communicatiepatronen doorslaggevend. En hier wordt het lastig. We weten allemaal hoe complex communiceren kan zijn en hoe moeilijk het is de onbespreekbare zaken bespreekbaar te maken.

Leidinggevenden spelen een cruciale regulerende rol in dit proces en zullen een krachtig gedragen referentiekader moeten creëren waardoor en waarlangs deze kwaliteit zich kan optimaliseren. Het ligt besloten in hun opdracht.

Organisatieontwikkeling betekent de interne en externe afstemming optimaliseren en vooral daar waar het lastig wordt. Daarom is organisatieontwikkeling onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van leiderschap en volgens ons dé manier waardoor organisaties boven zichzelf uit kunnen stijgen.

Organisaties die hierin slagen zijn excellent lerende organisaties. Ze zijn toekomstbestendig en we noemen ze LINKED organisaties. Er werken leidinggevenden die de verschillende graden (4) van leidinggeven vastberaden willen doorlopen.

Lees meer

Wil je een kostenloze workshop (3 uur) waarin de toekomstbestendigheid van jouw organisatie helder wordt? Klik hier.

boek

Heeft u een vraag?

Neem contact op

"A leader is one who knows the way, goes the way and shows the way ..."