Community

Volg ons

Nieuws

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

Onze inspiratie

SAMI-training staat midden in de recente ontwikkeling van denken over leiderschap en organisatieontwikkeling door mensen als Peter Senge (The Fifth discipline, Necessary Revolution), Joseph Jaworski (Synchronicity, Presence, Oorsprong), Steven Covey (The seven habits of highly effective leadership), Steven R. Covey, Herman Wijffels, Tex Gunning, Jan Jacob Stam (Organisatieopstellingen), Brené Brown (Daring Greatly, De Kracht van Kwetsbaarheid) en Otto Scharmer (Theory-U).

Concepten als moreel leiderschap, de lerende organisatie, talentmanagement en 'Leading from within' staan hierin centraal.

Een praktische vertaling van deze concepten is voor menig leidinggevende vaak een grote beproeving en moeilijk vorm te geven.

Intense persoonlijke ervaringen in Sapmi (Lapland), met de oorspronkelijke bewoners, de Sami en hun pragmatische en hoog sensitieve manier van omgaan met hun omgeving brachten ons nieuwe inzichten, antwoorden en de noodzakelijke praktische vertaling die we in het SAMI-concept hebben geïntegreerd.

Trots middelpunt van dit concept is het SAMI®-model. Het is vermoedelijk het eerste tastbare driedimensionale model dat, geruggesteund door een integrale begeleidingsmethodiek, handen en voeten biedt aan de concepten van onze voorbeelden.

"True learning is a constant and endless journey, not a destination"

text