Community

Volg ons

Nieuws getWidget('news', 'all'); ?>

“De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn ...”

  • SAMI Training Nederlands
  • SAMI Training English

"De enige opgave die een leidinggevende heeft, is het volledige individuele en collectieve potentieel van de organisatie tot ontwikkeling te brengen." 

SAMI-training

Geef je leiding en zit je met lastige vragen? Ervaar jij een patroon van weerstand, gedoe of belemmeringen? Ben je op zoek naar antwoorden hoe ze voorgoed op te lossen?

Vraagt de situatie binnen jouw organisatie of team om een nieuwe benadering? Wil je onderzoeken en scherp maken welke dat zou moeten zijn?  

Heb je het idee dat jij, je team(lid) of je organisatie onderpresteert? Wil jij een solide ontwikkelstap in gang zetten?

We begeleiden je graag op deze 'expedities', zowel incompany als in de vrije natuur. Hoe dan ook, we gaan back to basics, dus je 'stropdas gaat af'. De vaste kaders halen we weg, niets is meer aanwezig om je achter te kunnen verschuilen. Je komt er wellicht achter dat je niet staat waar je dacht dat je stond, en hoe lastig de weg is naar waar je wilt gaan. Je levenspad, waarvan je dacht dat een beetje bijsturen voldoende was, blijkt een gammele brug boven een gapende afgrond van onzekerheid. Geen nood... als jij je stappen zet, gidsen wij je er overheen.

 

SAMI-training begeleidt mensen binnen organisaties op het snijvlak van mens, organisatie en context en biedt een integraal concept m.b.t. persoonlijk leiderschap, team- en organisatieontwikkeling.

 

Wij werken onconventioneel en beschikken over een uniek diagnostisch, oplossings- en ontwikkelingsgericht 3-dimensionaal instrument: het SAMI®-model.

Organisatieontwikkeling

 "Door de training heb ik andere inzichten gekregen over mijn positie als eigenaar, het managen binnen mijn bedrijf en het coachen van mijn personeel. Ik heb gemerkt dat ik door deze inzichten mijn personeel beter kan motiveren en vertrouwen en hen meer verantwoordelijkheid geef."

Een organisatie die haar doel wil bereiken, staat voor de opgave om de interne afstemming te optimaliseren en aan te (blijven) sluiten op de (komende) vraag of behoefte van de klant/markt.

Dat vraagt om een zichzelf versterkende mindset, attitude, handelingsbekwaamheid én inrichting van de organisatie.

In hoeverre wordt er binnen jouw organisatie op deze 'zelfversterking' gestuurd? Of anders: wat herken je binnen jouw organisatie? Inspiratie, vitaliteit en energie of stroperigheid, 'moeten' en vermoeidheid'?

Lees meer

Wil je ervaren hoe we dat doen? Vraag hier een kostenloos LINKED-gesprek aan.

Teamontwikkeling

"Geweldig hoe de coaches je in een team plaatsen en ongemerkt je neerzetten in situaties waardoor je belandt in situaties die voor jou zo kenmerkend zijn. Zo uitermate doeltreffend er achter komen hoe een team optimaal kan presteren. Op deze manier vergeet je dat nooit meer."

Teamleren is een 'contactdiscipline' waarbij men elkaar moet (leren) toestaan aan elkaars ontwikkeling te werken. Het spreekt voor zich dat dit niet zelden een hele beproeving is.

Leidinggevenden staan voor de strategische opgave hun team door die stap heen te loodsen. 

Heb jij hier een strategie voor? Ken je de fases van teamontwikkeling? Ben je in staat om belemmerende patronen te herkennen? En vooral... kun je differentiëren in je leiderschapsstijl en een passend antwoord geven op de ontwikkelvraag van je team?

Lees meer

Nieuwsgierig wat we voor jou en je team kunnen betekenen? Vraag hier een kostenloos teamcoach gesprek aan.

Persoonlijke ontwikkeling

"Het heeft mij een stap verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. De training was intensief en verbluffend effectief door de professionele begeleiding. Als je ooit het geluk hebt om te kunnen deelnemen, ga die uitdaging aan!"

Authentieke mensen hebben vrede gesloten met de paradox sturen en loslaten.

Het pad naar authenticiteit is hobbelig omdat er sprake is van een bepaalde disbalans. Deze confronteert ons met wie we zijn en het speelt een rol in onze relaties. Als je deze disbalans wilt slechten, dien je de moed te verzamelen om in jouw persoonlijke spiegel te kijken.

Leidinggevenden die dit aandurven, zijn op weg het volledige individuele en collectieve potentieel tot ontwikkeling te brengen.

Lees meer

Ben je toe aan je volgende stap? Geef jezelf een cadeau en vraag hier een kostenloos oriënterend gesprek aan.

"Een uniek concept gebaseerd op oude tradities en nieuwe inzichten ..."

Training

SAMI-trainingen optimaliseren de handelingsbekwaamheid van teams en individuen binnen organisaties. De focus ligt daarbij op de afstemming tussen inhoud, procedures en samenwerkingsprocessen. Drie grootheden die elkaar kunnen maken of breken.

Wij garanderen maatwerk doordat we werken met de triade:

  • De actuele werkelijkheid.
  • Het SAMI®-model.
  • Het functionele en persoonlijke leiderschap.

Deze triade vormt het werkveld waarbinnen we onze didactische principes vormgeven.

Lees meer

Coaching

Wij begeleiden individuen, teams en organisaties om zaken die hun voortgang en ontwikkeling belemmeren te identificeren, te analyseren, aan te gaan en op te lossen. 

We zijn analytisch, vrijmoedig, uitdagend, begripvol, soms een tikkeltje vals, prikkelend, streng, vriendelijk en verleidend. Het eigen leervermogen dient immers te worden aangesproken.

In aansluiting op de vraag, kiezen we passende werkvormen, oefeningen en opdrachten.

Iemand die de eigen ontwikkeling serieus neemt en ‘bij de horens’ wil vatten, kan prima bij ons terecht. Wij zetten daarbij alles in wat ‘in onze rugzak’ zit.

Lees meer

 

Consultancy

Bij consultatiegesprekken fungeert SAMI als sparringpartner m.b.t. het:

  • Orde scheppen in ontstane verwarring;
  • Smeden van hechte verbindingen met de klant / markt;
  • Nemen van besluiten;
  • Verhelderen van (dis)functionele patronen en / of systeem dynamieken;
  • Het blootleggen van 'de volgende ontwikkelstap'.

De consultant beweegt zich tussen de domeinen van mentor en coach en is tegelijkertijd partner en 'de luis in de pels'.

Lees meer

text